Stimuleringsregeling Innovatie TAZ-WOZO

Geplaatst op: 18 januari 2024

Stimuleringsregeling Innovatie TAZ-WOZO

avgHet doel van deze regeling is het gezamenlijk anders organiseren en transformeren van zorg en ondersteuning, met behulp van digitale en hybride middelen. Hiermee kan bespaard worden op arbeid en kunnen mensen mogelijk langer thuis blijven wonen. BVKZ heeft gereageerd op de internetconsultatie van de Stimuleringsregeling Innovatie TAZ-WOZO.

Bekijk hier de consultatie 

Zoals wij in de regeling lezen kunnen kleinschalige zorgaanbieders niet aan alle voorwaarden voldoen die worden gesteld. BVKZ heeft namens onze leden gereageerd op de internetconsultatie.

Bekijk hier de reactie op de consultatie 

Arbeidsbesparing

Het inzetten van digitale en hybride middelen levert binnen de kleinschalige zorg niet direct arbeidsbesparing op. Het is bovendien een grote investering, die niet altijd in verhouding staat tot het resultaat. We pleiten daarom voor aanpakken van de last met betrekking tot verantwoording en administratieve verplichtingen en stellen dat de regeling niet goed aansluit bij kleinschalige zorgaanbieders.

Anders werken en innovatie

Juist kleinschalige zorgaanbieders zijn sterk in innovatie. Denk hierbij aan de inzet van het (informele) netwerk en vrijwilligers.

Contractering en samenwerking

Niet al onze leden zijn gecontracteerd door gemeenten en zorgkantoren. Samenwerking met ketenpartners en inkopers is niet vanzelfsprekend. Kleinschalige zorgaanbieders worden hiermee wel uitgesloten van de regeling. We hebben gepleit voor verruiming van de voorwaarden.

bvkz

Wilt u betrokken zijn of op de hoogte gehouden worden van verschillende consultaties? Word dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.