Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)

zorgondersteuners, zorginstellingen

Geplaatst op: 1 juli 2021

Bent u aanbieder van zorg of ondersteuning en wilt u met een inkoper samenwerken aan het opschalen én borgen van bestaande e-health oplossingen? Kijk dan of uw organisatie in aanmerking komt voor de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET).

De stimuleringsregeling is bedoeld voor het realiseren van meer gebruikers, structurele inbedding en duurzame bekostiging van bestaande e-health toepassingen die ondersteuning of zorg thuis faciliteren. Zo zorgen we samen dat e-health beter en meer wordt gebruikt én ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen.

E-health toepassingen

Voordelen

Het inregelen van e-health binnen uw zorginstelling kost tijd en energie, maar uiteindelijk levert het u als zorginstelling veel op. De voordelen van e-health:

  • Het bespaart tijd
  • Het bespaart kosten
  • Het zorgt voor minder administratie
  • Het geeft meer inzicht in gezondheid cliënt
  • Het zorgt voor een efficiënter werkproces

Subsidie aanvragen

De SET regeling is per 1 maart 2019 geopend. Lees meer over hoe het aanvragen van subsidie voor de SET in zijn werk gaat d.m.v. het stappenplan.

Stappenplan SET aanvragen

Gratis advies op spreekuur

Bent u begonnen met uw plan, maar heeft u nog vragen? Of wilt u even sparren? Meld u aan voor het spreekuur, waarin u gratis advies krijgt van de adviseurs van ZonMw en RVO. Data spreekuren:

  • 22 juli
  • 19 augustus
  • 16 september
  • 14 oktober
  • 11 november

U krijgt tussen 9:00 en 12:00 een blok van 20 minuten om uw vragen te stellen. Mocht dit niet genoeg zijn, dan plannen ze een vervolgafspraak in.

Aanmelden spreekuur

Voorbeelden

Onder e-health vallen digitale toepassingen die betrekking hebben op zorg- en/of ondersteuning en die de kwaliteit van leven van cliënten verbeteren of mantelzorg vereenvoudigen.

Voorbeelden e-health

Daphne Donders werkt bij Sensire en heeft met een SET-subsidie digitale toepassingen geïmplementeerd binnen haar organisatie (zie video). “Het helpt om het structureel onderdeel te laten zijn van je dienstverlening aan je klanten. Het geeft zorgprofessionals een perspectief om ook op deze manier te kunnen werken.”

Bekijk video

Bron: ZonMw

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.