SLIM-subsidie aanvraag weer mogelijk

zorgondernemers

Geplaatst op: 3 juni 2021

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om gebruik te maken van de SLIM-regeling. Samenwerkingsverbanden van ten minste twee mkb-ondernemingen, maar ook grootbedrijven, kunnen zich tot en met 30 juni aanmelden voor de regeling. Met de SLIM-regeling kunnen ondernemers een loopbaanadviseur inzetten of bijvoorbeeld een bedrijfsschool oprichten. Hierdoor kunnen ze de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.

Een leerrijke werkomgeving creëren is essentieel. Niet alleen is een werkomgeving waar werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen heel aantrekkelijk voor nieuw personeel, ook werkt u op deze manier aan de inzetbaarheid van uw medewerkers. Welke ambities hebben ze en hoe speelt u hier als leidinggevende op in? En hoe gaat u om met veranderende werkomstandigheden, bijvoorbeeld door nieuwe technologie en robotisering? De SLIM-regeling kan ondernemers helpen hierop in te spelen.

De subsidie kunt u inzetten voor vier soorten activiteiten:

  1. Doorlichting van uw bedrijf, wat leidt tot een opleidings- of ontwikkelplan;
  2. (Laten) opstellen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers;
  3. Het ontwikkelen of implementeren van een methode waarin medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen in hun werk. Een voorbeeld hiervan is een eigen (online) bedrijfsschool opzetten;
  4. Bieden van praktijkleerplaatsen in de derde leerweg.

Toolkit SLIM-regeling

Om mkb-ondernemers te inspireren de SLIM-regeling te gebruiken, is een toolkit ontwikkeld. In deze toolkit vindt u onder andere een stappenplan om de SLIM-regeling aan te vragen, een factsheet over een leven lang ontwikkelen en een ervaringsverhaal van ondernemer Bart die met behulp van de subsidie een bedrijfsschool heeft opgericht. Deze content kunt u als organisatie gebruiken om uw achterban te informeren over de mogelijkheden van de SLIM-subsidie.

Toolkit

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.