Simpel Switchen: makkelijker naar werk (of terug naar uitkering)

dagbesteding en arbeidstoeleiding, Gehandicaptenzorg, GGZ

Geplaatst op: 25 mei 2023

Simpel Switchen

Wat is simpel switchen?

Veel mensen die vanuit een uitkering willen gaan werken durven die stap niet te zetten. Zij hebben de zekerheid van een stabiel inkomen, vaste begeleiding of een veilige weg nodig. Simpel Switchen wil de drempels om aan het werk te gaan wegnemen en het mensen makkelijker maken om een stapje terug te doen als het even niet lukt. Dit doen we in de uitvoering én in wet- en regelgeving. Zodat uiteindelijk iedereen mee kan doen op de plek die op dát moment het beste bij diegene past. Of dat nou (vrijwilligers)werk, beschut werk of dagbesteding is of met of zonder (gedeeltelijke) uitkering.

Project doorbraken in Simpel Switchen

Heeft uw organisatie een idee, project of verbetervoorstel om mensen in de uitkering makkelijker te helpen naar werk (of weer makkelijker van werk terug naar een uitkering) en loopt u vast in de realisatie? Laat het weten! U kunt zich aanmelden om mee te doen aan het project doorbraken in Simpel Switchen.

Klik hier om u aan te melden

6 organisaties zullen vervolgens, vanaf september 2023, ondersteund worden bij het realiseren van doorbraken in Simpel Switchen.  

Klik hier voor meer informatie

Bron: Simpel Switchen

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.