Gebruik app helpt cliënten om rustiger te worden

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 4 mei 2022

SignaLEREN app

signaleren-appVeel cliënten ervaren stress, zagen de begeleiders van De Haardstee, een kleine organisatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat thema zijn ze met cliënten gaan bespreken. Zou technologie hen hierbij kunnen helpen? Na zorgvuldig onderzoek samen met cliënten koos De Haardstee voor de SignaLEREN-app. Daarmee kunnen cliënten zelf hun stress verminderen.

Vilans

Maar hoe kies je dan de technologie die daarbij kan helpen? Vanuit het project Innovatie-impuls hielp een adviseur van Vilans De Haardstee bij de keuze. Zij kozen uiteindelijk voor de De SignaLEREN-app, deze helpt cliënten om zich beter te voelen. Als u in de app aangeeft dat u zich niet zo goed voelt, kunt u een leuk filmpje kijken of naar het geluid van de zee luisteren. Of u krijgt een tekst als: Haal even diep adem. De cliënt kan zelf instellen wat hij of zij fijn vindt. Bovendien kunt u ook eigen filmpjes toevoegen, bijvoorbeeld van uw ouders die iets tegen u zeggen. De app is door een aantal cliënten getest en inmiddels wordt de app in de hele organisatie ingezet. Cliënten geven aan dat de app hen helpt en begeleiders zien hoe deze app de cliënten meer eigen regie geeft.

Koraal

De SignaLEREN-app is ontwikkeld door Koraal, een organisatie voor zorg, onderwijs en arbeid voor mensen met een beperking en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen.

Bekijk hier de demo

Bron: Klik en Koraal

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.