Rookvrije zorg: Congres en scan

Geplaatst op: 17 augustus 2023

Rookvrije zorg

rookvrije-zorgCongres: (niet) roken en de zorg – 30 november 2023

Een geheel rookvrije zorg in 2030. Dat is de uitdaging die wij met z’n allen hebben. Zorg en roken gaan gewoonweg niet samen, want geen verslaving is zo dodelijk als roken.

Klik hier voor aanmelden

Gelukkig zijn veel zorgorganisaties al aan de slag om rookvrij te worden, maar het is nog niet genoeg. We hebben een cultuuromslag nodig. Dit congres is er om u te inspireren met succesvolle praktijkvoorbeelden, te leren hoe u rookvrije zorg bespreekt met uw team en zelf te oefenen met een stopadvies en een simpele doorverwijzing. De opening en afsluiting van de dag zijn plenair, maar het dagprogramma stelt u zelf samen op basis van uw behoefte. Zo haalt u het meeste uit de dag en kunt u vol inspiratie en motivatie naar huis. Klaar om het verschil te gaan maken in uw zorgorganisatie.

Programma

Het congres vindt plaats in Theater Flint in Amersfoort. U stelt zelf het dagprogramma samen. De workshops variëren van beleidsmatige tot praktische onderwerpen, want een rookvrije zorg kunnen we alleen samen bereiken.

Bekijk hier het programma


Scan: Hoe rookvrij is uw organisatie?

BVKZ wil haar leden graag ondersteunen met het rookvrij maken van uw zorgorganisatie.

Klik hier voor de scan

We hebben hiervoor een scan ontwikkeld. Hiermee inventariseert u hoever u bent met het rookvrij maken van uw zorgorganisatie. Zo weet u wat u (nog) moet doen en zo kunt u evalueren en monitoren waar u (over enige tijd) staat in het proces.
De informatie uit deze scan wordt door ons gebruikt om te kijken waar wij u kunnen helpen in het rookvrij maken van uw locatie(s).


Gratis e-learning met accreditatie door V&VN

Deze e-learning heeft als doel om zorgverleners bekend te maken met de risico’s van roken en om te zorgen dat zij zich prettig voelen in het geven van een stoppen-met-rokenadvies.

Klik hier voor de gratis e-learning

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.