Richtlijn GGZ en corona aangepast vanwege einde 1,5 meter maatregel

GGZ

Geplaatst op: 30 september 2021

Op 25 september is de 1,5 meter afstand verplichting vervallen. Dat betekent dat deze maatregel per 25 september ook is geschrapt uit de Richtlijn GGZ en corona.

Organisaties willen na die datum natuurlijk nog steeds een veilige en gezonde omgeving zijn voor zowel patiënten en naasten als bezoekers en medewerkers. In de richtlijn is daarom de aanbeveling opgenomen, dat organisaties vanaf 25 september een eigen beleid m.b.t. 1,5 meter en gebruik van mondkapjes kunnen formuleren. Beleid dat strenger kan zijn dan wat de Rijksoverheid voorschrijft.

U vindt deze aanbeveling in de paragraaf  voorkomen van besmetting :

Organisaties kunnen, ter bescherming van kwetsbare patiënten en/of van hun medewerkers, ervoor kiezen om eigen beleid te hanteren om besmettingen te voorkomen. Zo kunnen zij:

  • de 1,5 meter-afstandsregel blijven handhaven waar zij dat nodig vinden (bijvoorbeeld in kleine ruimtes of ruimtes waar veel mensen komen);
  • medewerkers, patiënten en bezoekers verplichten een mond-neus-masker te dragen. Patiënten en bezoekers kunnen daarvoor een eigen masker gebruiken.
    Waar nodig verstrekt de instelling een chirurgisch mondmasker type II R.

Bron: GGZ totaal

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.