PGB-Nieuws: ruim 4200 Budgethouders over naar het PGB Portaal

pgb, Wlz

Geplaatst op: 29 april 2021

Eerder maakten we melding van de voorbereidingen voor budgethouders en zorgverleners om aan te sluiten op het PGB portaal.  Sinds 14 april werken de eerste groep budgethouders en zorgverleners van dit jaar van de zorgkantoren in de regio’s Apeldoorn/Zutphen, Zwolle en Drenthe in het nieuwe portaal. Ook zijn de laatste budgethouders van zorgkantoor CZ overgegaan. In totaal gaat het om ruim 4400 budgethouders of vertegenwoordigers die nu hun administratie kunnen doen in het nieuwe portaal.

De voorbereidingen voor de volgende aansluiting zijn in volle gang en we hopen u snel meer informatie te kunnen geven. Streven is om voor het eind van dit jaar meer dan 50% van de Wlz-budgethouders aan te sluiten op het portaal.

Voor zorgverleners betekent het werken in het portaal dat alles rondom het PGB snel, makkelijk en met minder fouten kan worden verwerkt.

Wat doet BVKZ?

BVKZ is betrokken bij de ontwikkeling en invoering van het portaal. Uitgangspunt is dat het portaal voor alle gebruikers veilig, overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en eenvoudig is en dat de administratieve lasten beperkt zijn. Gezien het enthousiasme onder de gebruikers hopen we op een stijging van het aantal gebruikers dit jaar. Volg de berichten over de ontwikkelingen op onze site onder het kopje overige nieuws.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.