PGB – nieuwe aansluiting PGB Portaal weer een stap dichterbij

pgb, Wlz

Geplaatst op: 3 juni 2021

De voorbereidingen voor de volgende aansluiting zijn afgerond en op 15 juni zullen zorgkantoren van Zilveren Kruis Achmea in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Kennemerland overgaan op het PGB Portaal. Ongeveer 4600 budgethouders zullen dan gebruik kunnen maken van het Portaal.

Sinds 14 april dit jaar werken de budgethouders van zorgkantoor Zilverenkruis in de regio’s Apeldoorn/Zutphen, Zwolle en Drenthe en hun zorgverleners in het PGB Portaal.

Wat heeft u nodig?

Om als zorgverlener in het PGB Portaal te kunnen werken heeft u een AGB-code en Vecozo certificaat nodig. Met het certificaat kunt u inloggen op het PGB Portaal. Voor zorgverleners die werken voor budgethouders in de bovenstaande regio’s van het zorgkantoor Zilveren Kruis Achmea, die deze maand gebruik kunnen gaan maken van het Portaal, adviseren we om tijdig de AGB-code en een Vecozo certificaat te regelen.

Hoe kom ik aan een AGB-code en Vecozo certificaat?

Op MijnPGB vindt u alle informatie die u nodig heeft om via een stappenplan een AGB-code en een Vecozo certificaat aan te vragen.

Verdere informatie:

Op www.mijnpgb.nl vindt u informatie video’s en de veelgestelde vragen.

Wat doet BVKZ?

BVKZ is betrokken bij de ontwikkeling en invoering van het portaal. Uitgangspunt is dat het PGB Portaal voor alle gebruikers veilig, overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en eenvoudig is en dat de administratieve lasten beperkt zijn. Gezien het enthousiasme onder de gebruikers hopen we op een stijging van het aantal gebruikers dit jaar. Volg de berichten over de ontwikkelingen op onze site onder het kopje overige nieuws.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.