Persoonsgerichte zorg: Krijg gratis begeleiding op maat voor uw organisatie

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 16 november 2023

Persoonsgerichte zorg

kwaliteitskompasSamen de beweging van persoonsgerichte zorg verder brengen. Dat is het doel van Begeleiding à la carte 2. Zodat meer mensen met een beperking voordeel hebben van vernieuwende persoonsgerichte zorg. U kunt als organisatie nu meedoen met 1 van de 5 aanpakken. 

Begeleiding à la carte 2

Het is belangrijk dat zorg en ondersteuning goed aansluit bij de wensen en behoeftes van mensen met een beperking en die van hun naasten. Dit vraagt om een aanpak voor vernieuwende persoonsgerichte zorg. Hiervoor is bij organisaties soms een andere blik nodig om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid, lef en creativiteit. Een aantal organisaties in de gehandicaptenzorg ontwikkelden zo’n aanpak. Onder andere met de begeleiding vanuit het programma Begeleiding à la carte 1 (2019 – 2021). Begeleiding à la carte 2 (2023-2025) is het vervolg van dit programma.

Meedoen

Er zijn 5 aanpakken om uit te kiezen. U kunt aan één aanpak meedoen en aanmelden kan tot
30 november 2023.

 1. Prinsenstichting | Flexwonen, ustig wennen aan een nieuwe leefomgeving
 2. Ophovenerhof | Tiny houses, zelfstandig wonen met zorg in de buurt
 3. Het Houvast | Het bijzondere van het gewone leven ervaren door de Houvast-aanpak
 4. Ipse de Bruggen | Een gezonde leefomgeving op maat
 5. Ervaringsleren | Leren en ervaren door je te verplaatsen in de wereld van de ander

Voordelen van meedoen

 • Als deelnemer krijgt u begeleiding op maat. Zo biedt het programma bijvoorbeeld begeleiding van een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider.
 • Als organisatie leren jullie over een waardevolle methode die de kwaliteit van leven van mensen met een beperking verbetert en meer werkplezier oplevert voor jullie zorgprofessionals.
 • Jullie doen kennis op over effectieve implementatie van methodisch werken in de praktijk. Kennis die je ook na Begeleiding à la carte 2 kunt blijven inzetten.
 • Door deelname aan lerende netwerken leert u van andere organisaties en breid u het professionele netwerk van jullie organisatie uit.
 • Jullie worden zichtbaar als vernieuwer op kenniskanalen, waardoor jullie organisatie als aantrekkelijke werkgever wordt gezien.
 • Door persoonsgerichte zorg verder te brengen en uit te dragen, werkt uw organisatie mee aan het positieve imago van de gehandicaptensector. 

Bron: Kennisplein Gehandicaptensector

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.