Oproep deelname aan onderzoek seksueel misbruik gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 25 november 2021

Oproep deelname onderzoek

onderzoekBent u werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Doe dan mee aan een onderzoek naar seksueel misbruik in deze zorgsector door een online vragenlijst in te vullen.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak te maken met seksueel misbruik. Om dit te voorkomen, te herkennen en de problemen ten gevolge van dit misbruik te verhelpen of te verminderen, zijn preventieve maatregelen en adequate begeleiding, diagnostiek en behandeling van slachtoffers van seksueel misbruik belangrijk.

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in het huidige beleid met betrekking tot preventie, signalering, begeleiding, diagnostiek en behandeling ten aanzien van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking binnen organisaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn van Hogeschool Windesheim in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer een kwartier en is volledig geanonimiseerd. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen en ook wordt niet gevraagd voor welke organisatie u werkt. Wilt u meedoen? Dit kan tot en met 30 november. 

Vragenlijst invullen

Bron: Klik

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.