Onderzoek naar extra verplichtingen voor zorgbestuurders

zorgbestuurders

Geplaatst op: 14 oktober 2021

Minister Hugo de Jonge gaat kijken of het wettelijk mogelijk is om bestuurders en toezichthouders in de zorg te verplichten lid te worden van een branchevereniging en een accreditatieproces te laten afronden. Dit om goed werkgeverschap in de zorg te stimuleren en zo het relatief hoge ziekteverzuim en de hoge uitstroom tegen te gaan.

De minister zegde dit donderdag jl.  toe in een Kamerdebat over de problemen op de zorgarbeidsmarkt. Hij komt hiermee tegemoet aan een verzoek van CDA-Kamerlid Joba van den Berg. Zij concludeerde dat de sector de bestaande bestuurscultuur niet zelf gaat veranderen. “Dat vind ik jammer, want ik heb veel liever dat mensen zelf tot die conclusie komen dan dat wij ze daarop moeten wijzen en daarvoor dingen moeten regelen.”

Cultuurvraagstuk
Of het zal komen tot een verplichting is nog maar de vraag. De Jonge zei toe dit te gaan onderzoeken en te kijken hoe het werkgeverschap binnen de sector het beste gestimuleerd kan worden. Maar hij benadrukte ook dit niet “in het instrumentele” te willen zoeken. “Want uiteindelijk is het ook een cultuurvraagstuk wat zich niet helemaal met instrumenten laat veranderen.”

Bron: Skipr

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.