Nieuws over ISO, HKZ en NEN 7510

Geplaatst op: 14 februari 2024

ISO, HKZ en NEN 7510

ISO

Bent u als organisatie ISO-gecertificeerd? Per 29 februari 2024 is het onderwerp klimaatverandering een verplicht onderdeel in de contextanalyse. NEN geeft hierover op 4 maart 2024 een (gratis) webinar waarin de volgende onderwerpen besproken worden:

  • Wat houdt de verandering in?
  • Wat betekent dit voor mijn managementsysteem?
  • Wanneer en hoe moet ik hier rekening mee houden?
  • Wat betekent dit voor mijn certificaat?
  • Moet ik een nieuwe norm kopen?

Aanmelden webinar

HKZ

HKZ laat de eis schriftelijke zorgovereenkomst los voor zorgaanbieders in de wijkverpleging en langdurige zorg (Zorg in Natura). Dit geldt vanaf januari 2024. Zo sluit de certificering aan bij het programma ‘Ontregel de Zorg’. Hierin is vastgesteld dat een schriftelijke zorgovereenkomst niet altijd meer nodig is om tot een bindende zorgovereenkomst te komen.

Klik hier voor meer informatie

NEN 7510

Gaat of is uw organisatie aan de slag met zorgtechnologie? Dan verzamelt u (digitale) informatie over uw cliënten. U moet dan nadenken hoe om te gaan met deze informatie. Maar u beheert ook persoonlijke gezondheidsinformatie van cliënten. U bent daarom verplicht om aan de NEN 7510 norm te voldoen. In onderstaande video wordt kort uitgelegd waarom de NEN 7510 voor u van belang is. Daarnaast heeft informatieveilig gedrag in de zorg een wegwijzer ontwikkeld die u helpt om op de zorgspecifieke onderdelen aan de normen van de NEN 7510 te voldoen.

Bekijk hier de wegwijzer

Masterclass reeks (gratis)

Informatieveilig gedrag in de zorg organiseert in maart weer een masterclassreeks. U kunt hier gratis aan deelnemen.

Klik hier voor meer informatie

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.