Nieuwe pensioenplannen: uitwerking voor publiek en werkgevers

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 1 september 2022

Nieuwe pensioenplannen

De regels voor het pensioen gaan veranderen. De Wet toekomst pensioenen wordt op dit moment behandeld in de Tweede Kamer. Als de Tweede en Eerste Kamer akkoord gaan, dan gaan de regels in vanaf 1 januari 2023. Daarna krijgen werkgevers en uitvoerders van het pensioen de tijd om alles goed te organiseren.

Wilt u alvast meer weten over deze voorgenomen nieuwe regels voor pensioen? Op de website Ons nieuwe pensioen kunt u lezen wat er gaat veranderen, waarom het gaat veranderen en wat er hetzelfde blijft. Ook is er een praktisch overzicht van wat u nu al zelf kunt doen aan het inkomen voor later.

Bent u werkgever?

Alle pensioenregelingen die werkgevers aan hun werknemers bieden, moeten worden aangepast. Soms moet u hiervoor zelf stappen zetten en soms wordt dit per sector geregeld als u bij een bedrijfstakpensioenfonds bent aangesloten. Het kan ook zijn dat u bericht krijgt van de verzekeraar of premiepensioeninstelling (PPI) waar u nu uw pensioenregeling heeft ondergebracht.
Op het informatieplatform werkenaanonspensioen.nl vindt u relevante informatie, zoals handige stappenplannen, tijdslijnen en veelgestelde vragen en antwoorden. Die helpen u op weg bij de keuzes die u moet maken.

Bent u zelfstandig ondernemer?

Meestal moet u als zelfstandig ondernemer zelf uw pensioen regelen. Met de nieuwe regels voor pensioen krijgen zelfstandigen meer ruimte om fiscaal voordelig pensioen op te bouwen. Meer weten?  Op het Ondernemersplein vindt u meer informatie over pensioenopbouw voor ondernemers en specifiek voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.