Nieuwe aansluitingen op het PGB Portaal – april 2022

PGB-aanbieders

Geplaatst op: 17 maart 2022

Aansluitingen PGB 2.0 

De budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners van Zilveren Kruis (regio’s Friesland, en t ’Gooi), VGZ (regio’s Nijmegen en Noord- en Midden Limburg) en CZ krijgen op woensdag 13 april 2022 toegang tot het PGB Portaal.

Voor zorgkantoor Zilveren Kruis worden ook de ‘achterblijvers’ aangesloten. Dit zijn budgethouders die in eerdere aansluitingen niet mee konden. Met de aansluiting in april hebben alle budgethouders en de zorgverleners van Zilveren Kruis dan toegang tot het portaal. Ook de ‘achterblijvers’ van zorgkantoor CZ worden aangesloten. 

Overgangsperiode

Belangrijk is dat tijdens de overgangsperiode (van 28 maart tot 13 april), waarin gegevens worden overgezet naar het PGB Portaal, géén declaraties, wijzigingen of zorgovereenkomsten worden behandeld door de zorgkantoren en de SVB. Voor zorgverleners waarvoor de budgethouder declaraties indient geldt:

  • Declaraties die de SVB uiterlijk 23 maart 2022 ontvangt, verwerken ze nog vóór 28 maart.
  • Declaraties die de SVB ná 23 maart 2022 ontvangt, verwerken ze ná 13 april. 

De maandelijkse betalingen gaan wel gewoon door. 

Uw administratie in het portaal

Als zorginstelling of zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) heeft u een AGB-code nodig voor het afsluiten van een zorgovereenkomst met uw budgethouder. Voor het inloggen op het PGB Portaal gebruikt u een VECOZO-certificaat. Heeft u nog geen AGB-code of VECOZO-certificaat? Vraag deze dan op tijd aan en volg hiervoor het stappenplan.

Meer weten?

Op www.mijnpgb.nl leest u wat er voor u gaat veranderen. Gebruikers (ruim 50.000 zorgverleners) zijn enthousiast over het portaal. Bekijk wat Liza’s ervaringen zijn met het PGB Portaal.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.