Mix en match BioNTech/Pfizer na AstraZeneca is net als twee keer AstraZeneca veilig en effectief

zorgverleners, Verpleeghuiszorg, Wijkverpleging

Geplaatst op: 8 juli 2021

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport biedt mensen de gelegenheid om na een eerste prik met AstraZeneca daarna een vaccin BioNTech/Pfizer te nemen. De Gezondheidsraad gaf gisteren aan het einde van de dag groen licht om deze vaccins te combineren, het zogenoemde heteroloog vaccineren.

Het gaat dan vooralsnog om mensen die eerder AstraZeneca kregen en als tweede prik een BioNTech/Pfizer-vaccin willen. Uit recent Brits onderzoek naar antistoffen blijkt dat de combinatie van een eerste vaccinatie met AstraZeneca en een tweede vaccinatie met BioNTech/Pfizer net zo goed beschermt tegen ernstige ziekte als twee doses van het AstraZeneca-vaccin.

Voor iedereen van 60 tot en met 64 jaar die al een tweede AstraZeneca gepland heeft staan en toch wil wisselen, kan dat doen door zich vanaf vrijdag 16 juli te melden bij de GGD. Hierover volgt later meer informatie. Voor wie de komende dagen een tweede prik AstraZeneca gepland heeft, blijft het advies die te nemen omdat u dan het snelst optimaal beschermd bent. Echter, als u toch als tweede vaccin BioNTech/Pfizer zou willen, mag dat.

Het verzoek is de huisarts per mail (en dus niet per telefoon) te laten weten dat u afziet van de tweede prik met AstraZeneca.

Meer informatie: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.