Meet up -25 jaar pgb en de bijdrage van BVKZ

Geplaatst op: 5 november 2020

Geschreven door Angeline Ackermans, senior beleidsmedewerkers BVKZ

Gisteren is er ‘25 jaar pgb’ gevierd met een terugblik, de huidige stand van zaken en een toekomstvisie.

Door middel van een talkshow, minicolleges en break-out sessies werden deelnemers meegenomen in het thema ‘pgb – toen, nu en straks.

BVKZ is betrokken bij de break-out sessie PGB2.0 – één keten, één systeem. Hierin wordt u bijgepraat over de ontwikkeling van en samenwerking binnen het pgb portaal. Tijdens de sessie vertelt Liza Hagenaars, zorgverlener binnen Theaterwerkplaats Tiuri over haar ervaringen met het portaal en haar wensen ter verbetering.

Ook een ander lid van BVKZ heeft meegewerkt aan het programma. Marit Dekker van Better4Kids vertelt over haar ervaringen als zorgverlener aan een cliënt met een pgb. Marit werkt als ZZPer en vertelt wat u moet weten als pgb zorgverlener. Haar inspirerende filmpje vindt u hieronder.

Verder in de break-out sessie een heldere en motiverende uitleg over het werken in het portaal. De break-out sessie is nog een maand te bezichtigen op de site van 25 jaar pgb.

Tot slot zijn er als achtergrond informatie de infographics gepresenteerd voor formele en informele zorgaanbieders. Welke keuze maakt als u zorg wilt gaan verlenen? En welke stappen doorloopt u bij het leveren van zorg met pgb. BVKZ is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de infographics.

Binnenkort verwachten wij E-learning voor zorgaanbieders aan een pgb cliënt te mogen presenteren.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.