Loket open voor ‘kleine’ zorgaanbieders voor ELV-COVID-beddenmeerkosten

verpleeghuis, Thuiszorg

Geplaatst op: 17 juni 2021

Zorgaanbieders van wijkverpleging, geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en eerstelijnsverblijf (ELV) die zorg leveren voor ELV-COVID-bedden (prestatie A0012) kunnen de extra kosten die zij daarvoor maken achteraf indienen bij zorgverzekeraars. Het gaat om zorgaanbieders waarvoor de Generieke Continuïteitsbijdrage (CB-regeling) en de Generieke Meerkostenregeling gelden. Zij moeten hiervoor eerst een addendum ‘ex post afrekenen’ sluiten. Dat kan van 15 juni tot en met 13 juli via het VECOZO-portaal.

Er moet een apart addendum voor het ex post afrekenen worden gesloten tussen de zorgverzekeraar en zorgaanbieder, naast het al eerder gesloten addendum op de zorgovereenkomst over de levering van ELV-COVID-bedden. Daarnaast is voorwaarde dat de betreffende zorgaanbieder de generieke meerkostenregeling heeft aangevraagd (zie hiervoor ons bericht van vorige week m.b.t. de mogelijkheid om de generieke meerkostenregeling aan te vragen tot 29 juni).

Via het VECOZO-portaal kan nog géén daadwerkelijk verzoek tot ex post afrekenen van ELV-COVID-beddenmeerkosten worden gedaan. ZN informeert zorgaanbieders binnenkort via de eigen website over de wijze waarop en periode waarin het verzoek en bijbehorende onderbouwing voor ex post afrekenen kan worden ingediend. U wordt zo snel mogelijk geïnformeerd over de verdere details.

Bron: ZN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.