Lockdown en bezoek in verpleeghuizen, uitstapjes en quarantaine

Verpleeghuiszorg

Geplaatst op: 17 december 2020

Bezoek

De zorg moet zoveel mogelijk doorgaan tijdens de fase waarin Nederland vergaande maatregelen treft om de spreiding van het COVID-19 virus in te dammen.

Verpleeghuizen bepalen per locatie hoe ze omgaan met de maatregelen. Een voorbeeld is een reservering voor bezoek, een gezondheidscheck, gebruik van beschermingsmiddelen en/of het beperken van bezoek. De nieuwe maatregelen betekenen wel dat een bewoner maximaal twee bezoekers per dag mag ontvangen, voor zover de instelling bezoek niet verder heeft beperkt in verband met bijvoorbeeld een uitbraak van COVID-19.

In de handreiking bezoek en sociaal contact – corona in verpleeghuizen vindt u meer informatie voor een ‘plan op maat’.

In de kamerbrief van 14 december jl. vindt u meer informatie over de lockdown maatregelen.

Uitstapjes en quarantaine

De huidige maatregelen vallen midden in de kerstperiode waarin er verzoeken kunnen komen van familie om cliënten mee te nemen.

Uitgangspunt is dat op maat wordt gekeken wat bij een cliënt de mogelijkheden zijn en eventuele consequenties, zoals quarantaine, van een uitstapje. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met de huidige lockdown regels qua beperking van het aantal bezoekers en worden de algemene RIVM richtlijnen gevolgd. Informeer vooraf over mogelijkheden en consequenties.

In de vernieuwde versie van het Behandeladvies COVID-19 van Verenso vindt u in de hoofdstukken 5 en 9 meer informatie over quarantaine en uitstapjes. Algemene informatie over quarantaine vindt u op de site van het RIVM.

Meer informatie over zorgvervoer leest u hier. Voor meer informatie over de lockdown en dagbesteding vindt u in een separaat bericht in de nieuwsbrief.

Bron: Rijksoverheid/Verenso

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.