Kwaliteitsgegevens wijkverpleging – PREM handboek

kwaliteit, Wijkverpleging | Zvw

Geplaatst op: 11 februari 2021

Onderdeel van de aanlevering van kwaliteitsgegevens wijkverpleging is de PREM meeting.
De Stuurgroep Kwaliteitskader Wijkverpleging heeft op 22 januari 2021 een nieuw handboek van de PREM (Patient Reported Experience Measures) aangeleverd voor opname in het Register.

In 2019 is door zorgaanbieders van wijkverpleging voor het eerst een PREM-meting uitgevoerd. Na de tweede meting in 2020 vond een evaluatie van het meetinstrument plaats.

Meetproces
De PREM is een landelijk afgestemde methode om patiëntervaringen te meten aan de hand van generieke vragenlijsten. Iedere aanbieder van wijkverpleging kan vanaf 1 maart 2021 starten met het meten van de PREM Wijkverpleging. De uitkomsten van de metingen van de zorgaanbieders worden van 1 december 2021 tot en met 16 januari 2022 verzameld in een online portal van gegevensmakelaar Mediquest. Mediquest levert deze gegevens vervolgens door aan het Zorginstituut voor publicatie in de Openbare Database. De afspraken in het handboek en de werkinstructie zijn voor 3 jaar vastgelegd (t/m 2023).

Vanaf dit jaar kunnen zorgaanbieders de PREM-meting zelf uitvoeren en de gegevens zelf aanleveren in de portal van gegevensmakelaar Mediquest. Zij kunnen er ook voor kiezen de meting (deels) te laten uitvoeren door een meetbureau of een ECD-leverancier.

Bron: Zorginstituut

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.