KIK-V: analisten spreekuur

Verpleeghuiszorg, Ouderenzorg

Geplaatst op: 6 januari 2022

Een belangrijk onderdeel van de implementatie van KIK-V is het geautomatiseerd verzamelen van gegevens uit bron-applicaties. Hiervoor is kennis nodig van de wijze waarop gegevens worden vastgelegd en hoe ze uit de applicaties kunnen worden gehaald. Deze kennis is vaak belegd bij applicatie- of gegevensbeheerders. Om hen te ondersteunen bij de implementatie start programma KIK-V met een maandelijks analistenspreekuur.

kik-vInspelen op behoefte
In de kennissessies KIK-V is de behoefte naar voren gekomen om specifieke onderwerpen te bespreken in relatie tot techniek, veiligheid, export-functionaliteiten, conversie van gegevens en gebruik van bestaande BI- oplossingen. Op die behoefte wil KIK-V inspelen met een maandelijkse analisten spreekuur. Zorgaanbieders kunnen tijdens dit uur digitaal ‘binnenlopen’ en hun vraag stellen. Informatiespecialisten en implementatieadviseurs van KIK-V gaan daarover met hen in gesprek. Zij kunnen vragen van zorgaanbieders over (de toepassing van) techniek in het implementatieproces van de KIK-V Afsprakenset (zoveel mogelijk) direct beantwoorden.

 

Start van de online spreekuren
Het online spreekuur is vooral bedoeld voor zorgaanbieders die hun gegevenshuishouding in de basis al op orde hebben en daardoor in staat zijn om zelfstandig geautomatiseerd gegevens te exporteren naar bijvoorbeeld een dataplatform met BI-omgeving.

Het eerste spreekuur vindt plaats op 25 januari van 9.30 tot 11.00 uur. Zorgaanbieders kunnen gedurende het spreekuur vragen stellen, maar alleen luisteren mag ook. Stuur een mail naar: infokikv@zinl.nl, dan ontvang je de link voor het spreekuur. Het is prettig als je je vraag van tevoren ook naar dit adres mailt. Dan kunnen zij zich voorbereiden en je tijdens de sessie zo goed mogelijk van dienst zijn.

 

Bron en meer info: KIK-V

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.