Kamerbrief over maatregelen COVID-19 vanaf 18 april 2021

Zorgmedewerkers, corona

Geplaatst op: 22 april 2021

Demissionair minister De Jonge stuurt de Tweede Kamer het maatregelenpakket Covid-19 dat gaat gelden vanaf 28 april. Gelet op de prognose en dankzij oplopende vaccinatiegraad en de snelheid waarmee in de komende weken zal worden gevaccineerd acht het kabinet het verantwoord om eind deze maand tot uitvoering van stap 1 uit het openingsplan over te gaan.

In deze kamerbrief staat onder ander informatie over de versnelde vaccinatie 18-60 jarigen met een medische indicatie (blz. 12) en de goedkeuring en vaccinatie met het Janssen-vaccin (blz. 14).

Versoepeling op een rijtje:

Er komen geen specifieke zaken voor onze sector aan bod. De algemene versoepelingen geven uiteraard wel extra aanleiding om ook in bijvoorbeeld de verpleeghuizen waar mogelijk maatregelen af te bouwen. De recent geactualiseerde handreiking bezoek en sociaal contact kan daarbij helpen.

  • Met ingang van woensdag 28 april om 04:30 wordt de avondklok opgeheven. Vanaf dan is het dus ook niet meer nodig om een eigen- en/of werkgeversverklaring op zak te hebben na 22:00 uur.
  • Buiten terrassen mogen weer open tussen 12:00 uur en 18:00 uur. Vooraf moet er een reservering gemaakt worden (mag ook ter plekke). Maximaal 2 mensen per tafel of meerdere die tot één huishouden behoren en in totaal is een maximum van 50 mensen op een terras toegestaan, mits de 1,5 meter gehouden kan worden.
  • Het advies om maximaal één gast thuis te ontvangen verandert vanaf 28 april naar twee gasten.
  • Op begrafenissen mogen vanaf 28 april 100 mensen aanwezig zijn in plaats van vijftig.
  • Winkels mogen vanaf 28 april klanten weer binnenlaten zonder afspraak. Wel geldt een maximum aan toegestane klanten, blijven mondkapjes verplicht en sluiten niet-essentiële winkels om 20:00 uur.
  • Hogescholen en universiteiten mogen vanaf 26 april open. Studenten krijgen één dag per week fysiek onderwijs. Ook worden theorie-examenlessen voor het rijbewijs toegankelijk.

Lees meer in de kamerbrief (versie 20 april 2021)

 

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.