Kamerbrief over coronamaatregelen vanaf 16 maart 2021 en update vaccinatie overige zorgmedewerkers

corona

Geplaatst op: 11 maart 2021

Minister De Jonge (VWS) stuurt de tweede kamer een brief over de maatregelen die gaan gelden vanaf 16 maart in de bestrijding van het coronavirus.. Deze maatregelen zijn bekend gemaakt tijdens een persconferentie op 8 maart 2021.

De kamerbrief vindt u hier.

Categorie ‘overige zorgmedewerkers’

In de kamerbrief (blz. 42) wordt aangegeven dat bij een voldoende levering van vaccins de groep ‘overige zorgmedewerkers’ die als laatste van de groep zorgmedewerkers in aanmerking zou komen, zal komen te vervallen;

Met het oog op de grotere leveringen van vaccins heb ik op advies van het RIVM besloten dat, wanneer geen sprake van vaccin schaarste is, de groep ‘alle overige zorgmedewerkers’ gelijk op kan lopen met de groep mensen tussen de 18 en 60 jaar zonder medische indicatie. Het apart selecteren en uitnodigen van de groepen die binnen de groep ‘alle overige zorgmedewerkers’ vallen zou binnen de geplande opschaling een vertragende factor kunnen zijn. Wanneer er onverwacht toch sprake is van schaarste, bekijken we of er groepen zijn die eerder in aanmerking moeten komen voor een COVID-19 vaccinatie dan anderen.

Quarantaine in de langdurige zorg kan soms korter
Op basis van het OMT-advies kan bij een volledig gevaccineerde bewoner de quarantaine na contact met een positief geteste huisgenoot of overig nauw contact beëindigd worden na een negatieve PCR-test op dag 5. Een medewerker die in quarantaine is, kan na een negatieve PCR-test op dag 5 weer ingezet worden in de patiëntenzorg. Dit geldt zowel voor gevaccineerde als on(volledig) gevaccineerde medewerkers, omdat medewerkers preventief met mondneusmaskers werken en de bewoners in principe beschermd zijn door vaccinatie.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.