Kamerbrief openbare jaarverantwoording voor zorgaanbieders

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 9 september 2021

Staatssecretaris Blokhuis heeft vorige week de Tweede Kamer geïnformeerd over mogelijkheden voor kleine zorgaanbieders inzake de openbare jaarverantwoording. Eerder dit jaar heeft een aantal eerstelijnszorgverleners alternatieven aangedragen maar Blokhuis schuift deze terzijde.

Blokhuis geeft in zijn brief aan de regeling Jaarverantwoording Wmg op 21 september te willen vaststellen. “Dat zou betekenen dat zorgaanbieders een minimale 3 maanden hebben om de nieuwe regels tot zich te nemen en zich erop voor te bereiden”, aldus de Eerstelijnscoalitie: “Zo roep je een administratieve chaos over je af terwijl je zorgaanbieders op zijn minst een zorgvuldige voorbereiding mag gunnen.”

De vragenlijsten voor de jaarlijkse financiële verantwoording zijn het gevolg van wetgeving voor bestrijding van fraude en moeten het toezicht in de zorg versterken. In de eerder aangenomen Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) zijn meer verplichtingen opgenomen, zoals een meldplicht, vergunningsplicht en eisen aan de bestuursstructuur.

Wel is de verplichting voor een accountantsverklaring vervallen: die is vanaf volgend jaar alleen verplicht voor zorginstellingen met een omzet van meer dan 12 miljoen euro.

Bron: Skipr en Sociaalweb

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.