Jeugd-PGB in coronatijd – Onderzoek

West-Brabant, Jeugdzorg, pgb

Geplaatst op: 6 mei 2021

We delen deze week een oproep voor deelname aan een onderzoek voor PGB-zorgverleners in de regio West-Brabant.

Onderstaand de oproep van Julia Koppelaar;

Ik ben Julia Koppelaar, tweedejaars student bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Samen met mijn projectgroep ben ik bezig met een verkennend onderzoek naar het jeugd-PGB in de jeugdregio West-Brabant-Oost.

Dit onderzoek doen we in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel van het onderzoek is hierbij om de mate van tevredenheid/ervaringen rondom het jeugd-PGB in tijden van corona (aanvullende maatregelen) in kaart te brengen.

De centrale onderzoeksvraag luidt dan ook als volgt: ‘Welke regelingen zijn er opgesteld rond jeugd-PGB en corona, hoe vaak is er gebruik gemaakt van deze regelingen en hoe hebben de gebruikers deze regelingen ervaren?’

Om deze reden zouden wij graag in contact komen met pgb-budgethouders, zorgverleners die uit het jeugd-pgb betaald worden en zorgontvangers (vanaf 16 jaar met toestemming van de ouders/voogd). Met deze doelgroep zouden we graag online diepte-interviews willen afnemen van ca. 30 – 45 min. Daarnaast zullen de interviews worden geanonimiseerd en wordt er zorgvuldig omgegaan met de informatie. Het is zeer belangrijk dat er zo veel mogelijk diepte-interviews worden afgenomen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de tevredenheid/ervaringen van deze doelgroepen.

Als u interesse heeft om deel te nemen neem dan contact op met Julia Koppelaar via:

E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 06-51972121

Alvast bedankt voor uw deelname!

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.