IZZ compenseert ook in 2022 eigen risico van zorgmedewerkers met covid

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 11 november 2021

IZZ compenseert eigen risico

Stichting IZZ gaat zorgmedewerkers, met een collectieve IZZ Zorgverzekering, ook in 2022 het verplichte eigen risico (385 euro) compenseren wanneer zij besmet raken met corona en daardoor eigen risico moeten betalen.

izz-compenseert-eigen-risico

Regeling zorgmedewerkers

Vanaf november 2020 vroegen bijna 900 zorgmedewerkers deze steun aan. Stichting IZZ verwacht dat dit eind 2021 oploopt tot zeker 1000 aanvragen van zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers die in 2021 al gebruik maakten van de regeling, kunnen dit komend jaar opnieuw doen als zij kampen met ernstige (Long) COVID klachten en zijn verwezen naar de overheidsregeling ‘Paramedische herstelzorg na COVID-19’.

Volgens Ronald Kip, algemeen directeur van Stichting IZZ,  is het cruciaal dat zorgmedewerkers meer steun krijgen bij de verwerking van de impact die corona fysiek en mentaal op hen heeft. ‘Zij staan al lange tijd onder hoge druk. De opnieuw oplopende coronabesmettingen maar ook de inhaalzorg voert deze druk verder op. Willen we voorkomen dat ze langdurig uitvallen of zelfs de zorg verlaten, dan moeten zij meer steun krijgen bij het gezond blijven doen van hun werk. ‘Hier ligt een cruciale rol voor de werkgevers en leidinggevenden. Ook de overheid moet meer investeren in preventie en het behoud van het zorgpersoneel zelf’, aldus Kip.

Meer informatie

Bron: IZZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.