Invoering nieuwe meerzorgsystematiek uitgesteld tot 1 juli 2022

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 30 september 2021

Het goed neerzetten van de inhoud als basis voor de meerzorgprofielen vergt meer tijd dan in eerste instantie gedacht. ZN heeft met alle stakeholders besproken dat kwaliteit voor tijd gaat. Hierom is besloten om de deadline voor invoering van de nieuwe systematiek te verplaatsen van 1 januari 2022 naar uiterlijk 1 juli 2022.

ZN is een aantal maanden bezig met het vormgeven van een nieuwe systematiek, die gebruikt kan worden voor het aanvragen, beoordelen en verantwoorden van meerzorg. De bedoeling is om te komen tot meerzorgprofielen. Een meerzorgprofiel is, aansluitend op de ZZP-er’s, een vast budget waarvoor de meerzorg geleverd moet worden. Er wordt per sector een beperkt aantal profielen (bijv. laag – midden – hoog) vanuit inhoud opgebouwd, gekoppeld met een gemiddeld budget. Hiernaast blijft er een mogelijkheid om maatwerk toe te passen voor die situaties die uiteindelijk het hoogste profiel overstijgen.

Gevolgen uitstel

Uitstel van de invoeringsdatum heeft gevolgen voor nieuwe en aflopende aanvragen in 2022. Zorgkantoren hebben aangegeven dat aanbieders voor 1 oktober een bericht ontvangen hoe zorgkantoren met de overgangsperiode omgaan.

Bron: VGN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.