Internetconsultaties: Wat vindt BVKZ?

Geplaatst op: 16 november 2023

Internetconsultatie

In de afgelopen maanden heeft BVKZ op een aantal internetconsultaties gereageerd.

Bevorderen zorgcontractering

We hebben bezwaar gemaakt tegen het frame dat ongecontracteerde zorg per definitie als ondoelmatig, duurder en zelfs frauduleus wordt bestempeld. We hebben zichtbaar gemaakt dat contractering voor kleine en startende ondernemers heel lastig is en dat kleinschalige, ongecontracteerde zorg een plaats moet blijven houden binnen het zorgaanbod.      

Bekijk hier de volledige reactie

Wet Digitale identificatie en authenticatie in de zorg (DIAZ)

In deze reactie geven we aan dat we ons grote zorgen maken over de te verwachten lasten die deze wet met zich mee zal brengen voor onze leden, zowel op financieel als administratief terrein.

Bekijk hier de volledige reactie

ACM leidraad brancheorganisaties en zorgcontractering

De ACM wil met deze leidraad bevorderen dat de zorgcontractering op een eerlijke, transparante en effectieve manier plaatsvindt. In onze reactie stellen we dat de ACM erg strikt omgaat met welke informatie we mogen delen met onze leden en dat daarmee onze belangenbehartigingsrol geraakt wordt. Bovendien zijn er veel voorbeelden opgenomen waarvan het onduidelijk is waar nu de grens ligt.

Bekijk hier de volledige reactie

Besluit beperking werkingssfeer jaarverantwoording

In onze reactie hebben we o.a. opnieuw gepleit voor een verruiming van de doelgroep die een jaarverantwoording moet indienen.

Bekijk hier de volledige reactie

bvkz

Wilt u betrokken zijn of op de hoogte gehouden worden van de relevante internetconsultaties voor de kleinschalige zorg? Word dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.