Het PGB Portaal – vier nieuwe uitlegvideo’s gepubliceerd

zorgverleners, pgb

Geplaatst op: 3 februari 2022

Instructievideo PGB Portaal

Om het gebruik van het portaal te stimuleren zijn er vier nieuwe uitlegvideo’s gepubliceerd. In de video’s laat Eva stap voor stap zien hoe het PGB Portaal werkt. De video’s zijn met name bedoeld voor de budgethouder en de vertegenwoordiger. U kunt als zorgverlener de video’s natuurlijk ook bekijken en uw budgethouder informeren en mogelijk ondersteunen.

Instructievideo’s Instructievideo-pgb-portaal

Inloggen

Opstellen zorgovereenkomst

Wijzigen, verlengen en beëindigen van een zorgovereenkomst

Indienen declaratie

In de video’s ziet de budgethouder (vertegenwoordiger) hoe ze kunnen inloggen op het PGB Portaal, hoe ze een zorgovereenkomst opstellen, digitaal versturen naar u als zorgverlener en ondertekenen. Ook legt Eva uit hoe de budgethouder (vertegenwoordiger) een zorgovereenkomst kan wijzigen, verlengen en beëindigen. In de vierde video ziet de budgethouder (vertegenwoordiger) hoe ze een declaratie kunnen indienen.

Digitaal is ideaal

Recent onderzoek heeft aangetoond dat zorgverleners minder gebruik maken van het PGB Portaal omdat hun budgethouder (nog) geen gebruik maakt van het portaal. Uit cijfers blijkt echter ook dat gebruikers (budgethouders en zorgverleners) enthousiast zijn en het portaal waarderen met een hoog cijfer –  7,8. En daar zijn we trots op. Waardering is er vooral voor het hebben van overzicht van facturen en declaraties, gebruikersgemak en snelheid van betalingen.

Om de werking en mogelijkheden van het PGB Portaal nog verder te stimuleren zijn de uitlegvideo’s ontwikkeld. Om ook het gebruik van het PGB Portaal voor zorgverleners te ondersteunen en faciliteren werken we aan informatie – en voorlichtingsmaterialen. Volg de berichten over de ontwikkelingen op onze site onder het kopje overig nieuws.

Maakt u al gebruik van het PGB Portaal? Dan horen we graag van u via [email protected]. Met uw ervaringen kunnen we het portaal nog beter afstemmen op uw wensen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.