Het dragen van een mondkapje per 1 december verplicht in publieke ruimtes

Geplaatst op: 3 december 2020

Vorige week hebben we in onze nieuwsbrief aandacht besteed aan het verplicht dragen van een mondkapje met ingang van 1 december in publieke ruimtes.

Deze week zetten we het mondkapje binnen diverse zorgsectoren voor u op een rijtje;

Uitzondering

Er is een uitzondering op de mondkapjesplicht voor mensen met een beperking of een ziekte. De persoon in kwestie moet dan kunnen laten zien dat de regel niet voor hem of haar geldt vanwege een aandoening of beperking. Dat kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door een briefje te tonen van de (huis)arts, behandelaar of zorgorganisatie, of het tonen van medicatie en hulpmiddelen of op een andere passende wijze. Het kan ook door het tonen van een kaartje waardoor duidelijk wordt dat de drager een uitzondering is. Voor dat laatste heeft de overheid samen met cliƫntenorganisaties als hulpmiddel een kaartje gemaakt. Daarop staat dat iemand onder de uitzondering van de mondkapjesplicht valt. Het kaartje kunt u hier downloaden.

Meer informatie en een handige QenA vindt u op de site van Vilans.

LET OP: De Rijksoverheid geeft aan: Geen vrijstellingskaart kopen

Er zijn bedrijven actief die zogenaamde vrijstellingskaarten verkopen, maar deze kaarten zijn door deze bedrijven zelf bedacht en zijn niet met cliĆ«ntenorganisaties besproken. U hoeft namelijk niet te betalen voor zo’n kaartje. Hoe u kunt aantonen dat u onder de uitzondering valt is hierboven aangegeven.

Bron: VWS

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.