Herstelplan voor de zorg aangeboden aan de Tweede Kamer

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 16 september 2021

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onlangs het Herstelplan voor de zorg naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit plan van o.a. de V&VN, beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, staat wat zorgprofessionals nu en straks nodig hebben om mentaal en fysiek te kunnen herstellen van de coronapandemie.

In het Herstelplan staan aanbevelingen over mogelijkheden voor uitgebreid verlof, het op kunnen nemen van overuren en over weerbaarheid (uit een enquête van de FMS en V&VN onder artsen, verpleegkundigen en verzorgenden blijkt dat meer dan 60% kampt met fysieke en mentale klachten en een zeer hoge werkdruk ervaart). Binnenkort gaat ook de inhaalzorg van start, waarbij tussen de 170.000 en 200.000 operaties moeten worden ingehaald.

Minister van Medische zorg Tamara van Ark zou met de partijen nagaan hoe effectief werk gemaakt kan worden van het fysieke en mentale herstel van zorgprofessionals, maar zij heeft haar ontslag ingediend. Dit wordt nu opgepakt door staatssecretaris Paul Blokhuis en minister Hugo de Jonge. Blokhuis benadrukt het belang van aansluiting zoeken bij datgene wat al wordt gedaan binnen de zorgsector.

Herstelplan

Bron: Rijksoverheid en Vilans

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.