Mensen met een (ernstige) afweerstoornis uitgenodigd voor herhaalprik

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 21 april 2022

Herhaalprik afweerstoornis

herhaalprik-afweerstoornisVanaf 19 april ontvangen mensen met een (ernstige) afweerstoornis hun uitnodiging voor een herhaalprik tegen corona. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. Deze mensen ontvangen de uitnodiging via het ziekenhuis waar zij in behandeling zijn.

Om duidelijk te maken hoeveel vaccinaties er per patiëntgroep gelden is er een visueel overzicht ontwikkeld.

Bekijk hier het visueel overzicht

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis lopen een groter risico op ernstige ziekte als zij besmet raken met het coronavirus. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij nu, minimaal 3 maanden na hun boosterprik, een herhaalprik halen. Vanaf 20 april kunnen mensen met een afweerstoornis bij de GGD-locaties terecht voor hun herhaalprik. In de uitnodiging staat hoe deze mensen hun afspraak kunnen maken.   

Webpagina ‘mensen met een afweerstoornis’ is vernieuwd

De informatiepagina met vragen en antwoorden voor mensen met een afweerstoornis is vernieuwd. Hier worden vragen beantwoord zoals “Wat als ik een uitnodiging voor een herhaalprik krijg, maar ik nog geen boosterprik heb gehad?”

Bekijk hier de informatiepagina

Bron: RIVM

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.