Helpt u mee? Vragenlijst voor zorgverleners die werken met mensen met een verstandelijke beperking

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 30 september 2021

Voor een betere ondersteuning van kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking willen het Trimbos-instituut een aantal vragen stellen. Er is nog te weinig aandacht voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking die zelf geen verstandelijke beperking hebben. Dat is zorgwekkend, want opgroeien in een gezin met een kwetsbaarheid kan een grote negatieve invloed hebben op de kansen van kinderen om veilig, gezond en kansrijk op te groeien.

Denktank KVBO
Om hier meer aandacht voor te vragen is in 2020 vanuit verschillende praktijkorganisaties, kennisinstituten en ervaringsdeskundigen de Denktank KVBO opgericht. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport slaan zij nu de handen ineen met het Trimbos-instituut om de beschikbare kennis in kaart te brengen. Bij professionals maar ook bij de kinderen zelf. Wat heeft hen geholpen en wat had kunnen helpen? Deze kennis is nodig om activiteiten en handvatten te ontwikkelen om de kinderen beter te ondersteunen.

Helpt u mee?

Werkt u in de verstandelijke gehandicaptenzorg, dan kunt u helpen door de vragenlijst van het Trimbos-instituut in te vullen en uw kennis en ervaring te delen. Dank alvast voor uw tijd en moeite.

Vragenlijst invullen

Bron: Kennisplein Gehandicaptensector

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.