Handreiking ‘Samenwerking bij verhuizing naar verpleeghuis’

Verpleeghuiszorg, Wijkverpleging, Thuiszorg

Geplaatst op: 27 oktober 2021

Het is belangrijk dat zorgprofessionals betrokken zijn bij mensen met dementie en dat zij adviezen en tips krijgen om de persoon met dementie, naasten en/of informele zorgverleners zoveel mogelijk en tijdig bij een verhuizing naar het verpleeghuis te betrekken. Om u daarbij te helpen is er een speciale handreiking en film ontwikkeld.

Handreiking

Doel van de handreiking

Het doel van de handreiking is om handvatten te bieden in de gehele verhuizing (voor, tijdens en na de verhuizing) aan zorgprofessionals die werken met mensen met dementie. Zodat ze samen kunnen toewerken naar een persoonsgerichte en warme verhuizing.

Stappen beschreven

In de handreiking zijn alle essentiële stappen in de verhuizing en alle belangrijke (gespreks)onderwerpen per stap beschreven. Omdat de (gespreks)onderwerpen van de kernstappen algemeen beschreven zijn, kunt u deze handreiking ook toepassen voor een verhuizing naar andere intramurale woonvormen zoals het hospice, het zorgappartement, het verzorgingshuis en een zorgboerderij.

Van één van onze leden:

Francien van de Ven weet als geen ander hoe het is om voor een familielid met dementie te zorgen. Over haar persoonlijke ervaringen op het gebied van dementie heeft zij een boek uitgebracht. “Dementie in beeld”, is een bundeling van praktische en handige tips. Het is te verkrijgen via deze website.

Bron: Zorg voor beter

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.