Geen uitzondering voor de zorg bij nieuwe belastingverplichting

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 2 maart 2023

Renseigneringsverplichting

We informeerden u eerder over de nieuwe belastingverplichting (renseigneringsverplichting) als u werkt met ZZP’ers. Een aantal partijen heeft hiertegen bezwaar gemaakt en heeft staatssecretaris van Rij gevraagd om deze bepaling voor de zorg te laten vervallen.

Geen uitzondering

Vorige week heeft de staatssecretaris, mede namens minister Helder van langdurige zorg, een brief gestuurd naar de Tweede Kamer waarin hij schrijft dat er geen uitzondering komt voor de zorg op de renseigneringsverplichting.

Wat betekent dit voor u?

Hebt u de gevraagde gegevens nog niet aangeleverd bij de Belastingdienst? De Belastingdienst laat weten dat ze individueel contact gaan zoeken met alle ondernemers die uitstel hebben aangevraagd, om te kijken welke gegevens er dan wel en wanneer kunnen worden aangeleverd.

Het is voortaan elk jaar verplicht om deze gegevens over betalingen, aan derden zonder btw, aan te leveren bij de Belastingdienst. Dat kan aan het einde van het Belastingjaar of gedurende het jaar per maand. Alle informatie over deze procedure kunt u ook teruglezen in ons eerdere nieuwsbericht.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.