Eerste samenwerkingsverbanden brancheopleidingen dagbesteding gestart

zorgorganisaties

Geplaatst op: 17 juni 2021

Een betekenisvol eigen leven voor mensen met een beperking waarin zij gewoon kunnen meedoen in de maatschappij, dat is waar we binnen de gehandicaptenzorg naar streven. Dat geldt ook op het gebied van leren en ontwikkelen en dagbesteding en werken. En daarom zijn er drie nieuwe brancheopleidingen (assistent groen, facilitair en logistiek) ontwikkeld die dit mogelijk maken.

Financiering

Het doel is om in 2021 driehonderd mensen te laten starten met deze brancheopleidingen en nog eens tweehonderd in 2022. Maar hoe organiseer en financier je dit? VWS stelt een subsidieregeling op waar zorgorganisaties gebruik van kunnen maken. Deze subsidie wordt verstrekt voor een cursusgroep van tien studenten en kan ook binnen een regionaal samenwerkingsverband worden aangevraagd. Als kleine(re) zorgorganisatie is het dus ook mogelijk om hierbij aan te sluiten. De subsidieregeling zal in de tweede helft van juni 2021 bekend gemaakt worden, waarna zorgorganisaties bij VWS een aanvraag kunnen indienen.

Doe ook mee!

De eerste regionale samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties uit de gehandicaptenzorg zijn al tot stand gekomen. Andere samenwerkingsverbanden vragen nog iets meer tijd. Het doel is om een landelijke dekking te krijgen van plaatsten waar de opleidingen worden aangeboden. Je bent dus ook als kleine zorginstelling van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij een regionaal initiatief.

Meer informatie over het project of hulp bij het  vinden van de juiste organisaties of samenwerkingen: contact met Isabel Verleun, projectleider Academie voor Zelfstandigheid, via [email protected] of op de website van de Academie voor Zelfstandigheid.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.