Een deur kan op veel manieren open

Wzd

Geplaatst op: 11 april 2024

Een deur kan op veel manieren open

Een Open Deur

Als we het in een gesprek hebben over een open deur weten we allemaal wat we bedoelen: overbodige moeite doen.

In de zorg en binnen de Wet zorg en dwang (Wzd) lopen we tegen een ander soort betekenis aan. Juist moeite doen om de deur open te doen en/of open te houden. Het inrichten van een open-deuren-beleid. Er zijn veel manieren waarop we een deur kunnen openen al dan niet met inzet van speciale technologieën.

Een deur kan op veel manieren open

Met de campagne ‘Een deur kan op veel manieren open’ laat Vilans zien hoe organisaties aan de slag gaan met het openen van deuren. De norm moet zijn dat u als zorgverlener kijkt naar wat er wél kan. Dat doen zijn door te laten zien dat veel collega’s dit al met succes doen. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden en vlogs wordt getoond dat een deur op veel manieren open kan.

Open deur bij BVKZ leden

Bij BVKZ streven we ernaar om ‘het normale zichtbaar te maken’. We merken vaak, als we op bezoek zijn bij of in gesprek zijn met onze leden, dat er op innovatieve en creatieve wijze een wet of campagne al handen en voeten krijgt. Vandaag delen we het voorbeeld van Ouderlandgoed Grootenhout. Vilans ging daar op ons verzoek op bezoek en maakte deze inspirerende vlog.

Bekijk hier de vlog

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.