Dementie: lenteweek, documentaire en vernieuwde website

Ouderenzorg

Geplaatst op: 15 maart 2024

Lenteweek, documentaire en vernieuwde website

Dementie Lenteweek 2024

Het Kennisnetwerk Dementie organiseert ook dit jaar weer de Dementie Lenteweek 2024. In de week van 8 t/m 12 april kunt u iedere dag een webinar volgen; korte online sessies die inspiratie bieden en u direct kunt toepassen in uw werk.

Programma en aanmelden

Documentaire ‘Human Forever’ van Teun Toebes

De documentaire ‘Human Forever’ van Teun Toebes (24 jaar) gaat over dementie. Teun is in 3 jaar tijd naar diverse landen afgereisd om te zien hoe ze daar omgaan met deze doelgroep. Belangrijk is verbinding, liefde, elkaar echt zien en nabijheid. De mens als mens blijven zien en behandelen. Hij heeft zelf ook een tijd in een verpleeghuis gewoond, om deze doelgroep van dichtbij te ervaren. Het moet en kan anders, vindt Teun. De documentaire heeft inmiddels al een aantal prijzen gewonnen en is ook dit voorjaar nog steeds te zien in verschillende bioscopen. Leuk weetje: BVKZ lid Zorggroep Grootenhout is te zien in de documentaire!

Human Forever

Vernieuwde website Zorgstandaard Dementie

Op 5 maart jl. is de vernieuwde website van de Zorgstandaard Dementie gelanceerd. U kunt hier allerlei informatie over verschillende thema’s terugvinden. Maar ook het laatste nieuws, uitnodigingen voor evenementen en verhalen uit de praktijk.

Bekijk de website

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.