Database gemeentelijke zorginkoop 2021

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 20 mei 2021

Het onderzoeksbureau Public Procurement Research Center (PPRC) heeft de Database gemeentelijke zorginkoop 2021 met contract-eigenschappen opgeleverd. Dit jaar zijn er aanmerkelijk minder nieuwe contracten dan in eerdere jaren. Zo zijn er voor jeugdhulp 171 nieuwe contracten gestart op 1 januari van dit jaar tegen 326 in 2020. Voor maatschappelijke ondersteuning ligt het aantal op 123 nieuwe contracten tegen 308 vorig jaar. De belangrijkste oorzaak hiervan lijkt corona.
De effecten van corona zien we waarschijnlijk ook terug in de wijze waarop gecontracteerd is en zelfs de vorm van het contract, waarbij aanbestedingen gericht op meer complexe veranderingen (selectiever inkopen, wijziging in bekostiging) mogelijk zijn uitgesteld.

De databases zijn een waardevolle bron van informatie. Zorgaanbieders kunnen zien welke aanbestedingen eraan staan te komen en daar wellicht in hun bedrijfsvoering rekening mee houden. Daarnaast biedt de database een schat aan informatie voor kenniscentra en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van inkoop in de jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning.

Database gemeentelijke zorginkoop

Meer informatie: inkoop sociaal domein

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.