Covid-19 fonds voor zorgpersoneel

Zorgmedewerkers, corona

Geplaatst op: 15 april 2021

Minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport heeft positief gereageerd op de brief die de FNV haar en minister De Jonge gisteren stuurde over een Covid-19 fonds. Bij de FNV melden zich steeds meer medewerkers uit de sector zorg & welzijn die tijdens de eerste golf besmet zijn geraakt en nu langer dan een jaar ziek zijn. Ze kunnen tot 30% terugvallen in salaris. Ook vanuit andere sectoren komen inmiddels de eerste signalen binnen. Minister Van Ark heeft toegezegd dat zij haar huiswerk goed gaat doen om tot oplossingen te komen voor compensatie van inkomensachteruitgang en extra kosten.

Zij wil dit fonds breder trekken dan alleen voor zorgpersoneel. ‘Dit is heel mooi nieuws’ zegt Kitty Jong, vicevoorzitter FNV. ‘Eerder stelden wij al voor dat er een fonds moest komen voor medewerkers in zorg en welzijn, die op het werk besmet zijn geraakt met het coronavirus en daar financiële schade door hebben opgelopen’. Minister Van Ark verwees toen alleen naar het al bestaande particuliere ZWiC-fonds voor zorgpersoneel dat op de Intensive Care heeft gelegen.

Onlangs is de FNV ook gestart met een inventarisatie van besmettingen en financiële schade bij medewerkers in andere sectoren dan zorg & welzijn. Ook daar hebben werknemers door moeten werken tijdens de coronacrisis en meer risico op besmetting gelopen.

De minister heeft nog niet aangegeven op welke termijn zij met een voorstel kan komen, maar realiseert zich dat er nu al veel werknemers geconfronteerd worden met inkomensachteruitgang.

Bron: FNV

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.