Toch coronasteun 2022 voor wijkverpleging

Wijkverpleging

Geplaatst op: 17 november 2022

Coronasteun wijkverpleging 2022

De wijkverpleging krijgt over de eerste vier maanden van 2022 toch ondersteuning in de coronakosten. Minister Helder en Kuiper schrijven dit in een brief aan de kamer. Ze willen de wijkverpleging compenseren voor deze periode omdat organisaties, door het hoge ziekteverzuim, duurdere externe krachten moesten inzetten. Deze kosten zijn hoger dan voorzien en ook hoger dan door middel van eerdere regelingen gecompenseerd kunnen worden. Dit betekent ook dat de continuïteit van zorg onder druk staat.

Collectieve afspraken

De ministers geven de zorgverzekeraars en brancheverenigingen de opdracht om gezamenlijk tot collectieve afspraken te komen. In de brief staat het als volgt aangegeven: “Deze afspraken beperken zich tot een realistische inschatting van de personele meerkosten in deze periode, waarbij zoveel mogelijk uitgegaan wordt van objectieve verzuim- en omzetuitvalcijfers ten opzichte van een pre-corona vergelijkingsperiode.”

De uitgaven voor deze steun kunnen naar verwachting worden opgevangen binnen het financiële kader voor de wijkverpleging in 2022.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.