Cijfers over de invoering van de Wet verplichte ggz

GGZ

Geplaatst op: 6 mei 2021

De Wet verplichte ggz (Wvggz) is sinds 1 januari 2020 van kracht. Hoe zijn de ontwikkelingen in de nieuwe wet ten opzichte van zijn voorganger, de wet Bopz? Op de site Dwang in de zorg zijn de uitgebreide cijfers en ook een overzichtelijke infographic gepubliceerd.

Infographic

De implementatie van de Wvggz wordt sinds 2016 ondersteund door een ketenprogramma waarin alle partners uit de keten samenwerken. De ketenmonitor is door ketenpartners gemaakt om het cijfermatig inzicht in het verloop van hun gezamenlijk handelen te vergroten. De ketenmonitor geeft de ketenpartijen inzicht in de uitvoering van de Wvggz.

De cijfers zijn ontleend aan de managementinformatie van de ketenpartners. Deze cijfers hebben betrekking op (het proces van) het opleggen van machtigingen en maatregelen en gaan niet over de daadwerkelijk verleende verplichte zorg. Daarover rapporteren zorgaanbieders aan de IGJ.

De cijfers uit de ketenmonitor zullen in de toekomst gebruikt worden voor een evaluatie van de wet  – eind 2021 of begin 2022.

Lees meer: Ketenmonitor en regiomonitor

Bron: Dwang in de zorg

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.