BVKZ verkent samenwerking met Digitale Werkplaatsen

Geplaatst op: 21 januari 2021

Wat zijn Digitale Werkplaatsen?
Op het initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat worden overal in Nederland Digitale Werkplaatsen opgericht. Het doel van deze werkplaatsen is om mkb-ondernemers te helpen met digitaliseren, zodat zij hun arbeidsproductiviteit en winst kunnen verhogen, of zodat zij zich staande kunnen houden in deze bijzondere periode.

Ook als zorgondernemer kunt u bij een werkplaats terecht voor oplossingen op het gebied van marketing, data en (kantoor)Automatisering. U wordt er op maat geholpen door studenten uit het hbo, wo of het mbo, docenten en experts.

Onlangs is een publicatie verschenen met een aantal beeldende portretten van ondernemers die door een werkplaats zijn geholpen. Hierin ook een aantal zorg gerelateerde portretten.

Samenwerken?
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mkb’ers gebruik kunnen maken van de diensten van de Digitale Werkplaatsen. Er zijn nu 11 werkplaatsen. Die worden uitgebreid naar 16-20 werkplaatsen aan het eind van dit jaar. Hierdoor ontstaat een landelijke dekking. Wij willen graag betrokken worden om onze leden actief te wijzen op de mogelijkheden. Het ontwikkelen van een kennisplatvorm en uitwisseling van ervaringen binnen het digitaliseringsproces behoort tot de opties. Denk hierbij aan een proeftuin met zorgaanbieders.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap beveelt in hun Groei- en Herstelplan voor mkb aan om de werkplaatsen op te schalen en een sectoraanpak voor digitalisering te ontwikkelen. Zorg is een speerpunt binnen deze aanbeveling. Wij denken graag mee over de inhoud van de aanpak.

Hoe verder?
Wij zien een aantal ingangspunten die binnen deze samenwerking relevant kunnen zijn. Digitalisering, data beheer en automatisering in relatie tot de Wet Elektronische gegevensuitwisseling zijn daar voorbeelden van.

Hoe verder -daar informeren we u graag over in een volgende nieuwsbrief. Kunt u niet wachten? Neem dan contact op via info@bvkz.nl.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.