BVKZ Strategisch overleg zorgaanbieders sociaal domein

Sociaal domein

Geplaatst op: 28 september 2023

Strategisch overleg sociaal domein

Afgelopen maandag (25 september) kwamen WMO-zorgaanbieders uit de contractregio’s Midden IJssel, Oost Veluwe, Centraal Gelderland en Ede bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst (waarbij ook enkele niet-BVKZ leden aanwezig waren) werden de zorgen rondom de recente loonsverhogingen vanuit de CAO’s en de verschillen (o.a. in tariefstelling) tussen de regio’s met elkaar gedeeld.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat alle aanwezigen de individuele signalen, die zij al bij gemeenten hebben neergelegd, de afgelopen jaren als gemene deler hebben. Het was prettig om deze signalen met elkaar uit te wisselen en elkaar daarin te vinden. Samenvattend, bleek uit het overleg, dat meer (landelijke) uniformiteit in WMO-beleid en tariefstelling voor minder regeldruk kan zorgen en minder administratieve lasten met zich meebrengt. Iets dat in tijden, waarin de tarieven onder druk staan, erg belangrijk is voor zowel het sociaal domein zelf als voor de aanbieders.

Verslag

Een verslag van de bijeenkomst wordt momenteel geschreven. De uitkomsten van het overleg en eventuele vervolgstappen, zullen we via onze website en onze nieuwsbrief met u delen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.