BVKZ pleit voor verlenging continuïteitsbijdrage en meerkostenregeling i.v.m. tweede golf

| Jeugdwet, Wmo

Geplaatst op: 5 november 2020

BVKZ pleit samen met Federatie Landbouw en Zorg (FLZ) bij het ministerie en VNG voor verlenging van de continuïteitsbijdrage en de meerkostenregeling in verband met de 2e golf corona.

Als brancheorganisaties van de kleinschalige zorgaanbieders hebben BVKZ en FLZ samen aandacht gevraagd voor continuïteit van de zorg en het zorglandschap voor zorgaanbieders in het sociaal domein.

Signalen

We krijgen veel signalen van leden dat de impact van de 2e golf corona groot is doordat cliënten niet naar de dagbesteding kunnen komen vanwege besmetting, testen of quarantaine of dat bij de zorgaanbieders de zorgverleners uitvallen door besmetting, testen of quarantaine.

Ook het handhaven van de richtlijnen van RIVM op het houden van voldoende afstand is op een locatie niet altijd haalbaar. Dit heeft tot gevolg dat er minder inkomsten zijn terwijl de uitgaven door blijven lopen. BVKZ en FLZ hebben daarom VWS en VNG gevraagd om de continuïteitsbijdrage en de meerkostenregeling te verlengen waarmee zorgaanbieders gecompenseerd kunnen worden voor het omzetverlies. Omdat nog onzeker is hoe de komende maanden eruit gaan zien, hebben we ook voor het jaar 2021 om compensatie gevraagd.

Zodra wij een reactie van VWS/VNG hebben ontvangen, zullen we u nader berichten.

Lees meer in de gezamenlijke brief die we hebben gestuurd.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.