BVKZ in gesprek met adviseurs en beleidsmedewerkers Staatssecretaris van Ooijen

zorgverleners, beschermd wonen, pgb | Jeugdwet, Wmo

Geplaatst op: 28 april 2022

BVKZ in gesprek met Staatssecretaris van Ooijen

Afgelopen maandag hebben directie en beleidsmedewerkers van BVKZ een gesprek gevoerd over een aantal onderwerpen binnen het sociaal domein, voortkomend uit het regeerakkoord 2022–2025.

Eerder had BVKZ, door middel van een brief, al aangegeven zich zorgen te maken over een aantal onderwerpen en ontwikkelingen t.a.v. onder andere het contracteren in het sociaal domein, beschermd wonen en maatschappelijke opvang en respijtzorg. We wilden hierover graag met de Staatssecretaris in gesprek.

Resultaten

Tijdens een open en constructieve ontmoeting hebben we een aantal zaken op de tafel kunnen leggen die met name voor u, als kleinschalige aanbieder, relevant zijn. We hebben bijvoorbeeld aangegeven dat de operationalisering van wet- en regelgeving niet altijd eenvoudig is voor de kleinschalige aanbieders, maar ook dat we bang zijn dat het voorgestelde beleid t.a.v. contracteren negatief gaat uitpakken voor onze achterban. Tevens hebben we onze zorgen kunnen uiten over de rol en de gevolgen van de wet- enregelgeving voor kleinschalige aanbieders, omdat dezeniet altijd in beeld is bij beleidsmakers. Voor dit laatste onderwerp was veel belangstelling en daarmee hopen we een goede stap gezet te hebben naar meer betrokkenheid van BVKZ bij beleid, evaluaties en analyses. Tot slot hebben we vervolgafspraken gemaakt over een werkbezoek bij één van onze leden voor de Staatssecretaris om direct kennis te maken met de veerkracht, passie, betrokkenheid en creativiteit van onze achterban. Hierover later meer.

Vul de vragenlijst in

We hebben in de afgelopen weken aandacht gevraagd voor het invullen van de vragenlijst van BVKZ. De informatie hieruit helpt ons in de gesprekken met beleidsmakers. Heeft u de vragenlijst al ingevuld? Dit kan nog en we stellen het enorm op prijs. We hebben vorige week een reminder per mail verstuurd naar uw contactadres. Niets ontvangen? Laat het ons weten via info@bvkz.nl

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.