BVKZ in beeld: ‘kansen na corona binnen de kleinschalige zorg’ en ’25 jaar PGB’

Geplaatst op: 19 november 2020

KenniZ Webinar ‘kansen na corona binnen de kleinschalige zorg’

Op 29 oktober jl. was BVKZ directeur Mark van Barschot te gast bij het webinar ‘Kansen na corona binnen de kleinschalige zorg’ georganiseerd door KenniZ. Naast Van Barschot namen ook Hanneke Sikkema (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd), Anno Pomp (Ministerie van VWS), Patrick Jansen (onderzoeksbureau HHM) en Marcel Plomp (innovatie adviseur Vegro) deel aan het programma. Tijdens dit webinar werd door BVKZ teruggeblikt op de gebeurtenissen tijdens de eerste coronagolf, om vervolgens de blik vooruit te richten met het oog op maatregelen voor kleine aanbieders ter ondersteuning van de zorgcontinuïteit in de tweede coronagolf.

In een bomvol programma van 2 uur zijn veel interessante zaken naar voren gebracht door de diverse gasten, onder de bezielende gespreksleiding van Ruud Veltenaar. Specifiek voor vertegenwoordigers van wooninitiatieven is de presentatie door Patrick Jansen van het HHM-onderzoek naar wooninitiatieven een aanrader om terug te kijken. Naar dit rapport is reikhalzend uitgekeken, en het is dan mooi om te zien dat zaken als eigen regie voor de cliënt en grote betrokkenheid van zorgondernemers prominent naar voren komen in het onderzoek.

Belangstellenden kunnen het webinar online terug kijken via webinartv.nl. Het gesprek met Mark van Barschot en Patrick Jansen is te volgen vanaf 1:12:20.

25 jaar PGB

Op 4 november is er stilgestaan bij ‘25 jaar pgb’ met een terugblik, de huidige stand van zaken en een toekomstvisie. Door middel van een talkshow, minicolleges en break-out sessies werden deelnemers meegenomen in het thema ‘pgb – toen, nu en straks’.

BVKZ is betrokken geweest bij de break-out sessie ‘PGB2.0 – één keten, één systeem’. Hierin wordt u bijgepraat over de ontwikkeling van het PGB2.0-systeem en samenwerking met diverse partijen binnen de PGB-keten. Voor ons stond centraal de ervaringen met het PGB2.0-portaal en het antwoord op de vraag wat er komt kijken bij het verlenen van zorg aan een pgb cliënt.

Verder in de break-out sessie een heldere en motiverende uitleg over het werken in het PGB2.0-portaal. Waar moet u rekening mee houden als u als zorgverlener wilt werken in het PGB2.0-portaal en wat moet u geregeld hebben.

Tijdens de sessie zijn diverse voorlichtingsmaterialen en communicatiemiddelen gepresenteerd die u kunt vinden in ons nieuwsbericht “Heldere communicatie en informatie over pgb – hoe ziet dat eruit?” in deze nieuwsbrief.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.