BVKZ en het Generiek kompas ‘Samen werken aan kwaliteit van bestaan’

Geplaatst op: 18 januari 2024

Samen werken aan kwaliteit van bestaan

Op 10 januari jl. hebben de betrokken partijen van het Generiek kompas ‘Samen werken aan kwaliteit van bestaan’ gesproken met de Raad van bestuur van het Zorginstituut Nederland en een vertegenwoordiging van de Kwaliteitsraad. Het doel van het gesprek was om een toelichting te krijgen op het besluit van het Zorginstituut Nederland op de inzet van de doorzettingsmacht en te bespreken hoe het nieuwe kompas alsnog zo snel mogelijk kan worden opgenomen in het Register.

Bekijk het Kwaliteitskompas

Register

Het Zorginstituut sprak opnieuw haar waardering uit voor de sterke basis die met het Kompas is neergelegd in de beweging naar passende zorg. Het niet inschrijven in het register is het gevolg van het ontbreken van een implementatieplan. De gezamenlijke partijen hebben tussen 21 december 2023 en 9 januari 2024 gewerkt aan het implementatieplan en dit tijdens de bijeenkomst aan het Zorginstituut aangeboden. De Raad van Bestuur van het Zorginstituut zal, op grond van de door partijen aangeleverde stukken, de opdracht aan de Kwaliteitsraad formuleren, zodat de Raad op korte termijn kan starten met de uitvoering ervan en het kompas alsnog kan worden ingeschreven.

Kwaliteitskaders

Er is brede steun vanuit de sector voor het Generiek Kompas en het afgelopen jaar is er intensief samen aan gewerkt. We staan voor grote uitdagingen in de zorg voor ouderen. Partijen willen hun verantwoordelijkheid nemen om de benodigde verandering vorm te geven en hopen dat het Kompas alsnog zo snel mogelijk kan worden ingeschreven. Zolang dit niet is gebeurd zijn de huidige kwaliteitskaders voor verpleeghuiszorg, wijkverpleging en langdurige zorg thuis van toepassing.  

Wat doet BVKZ?

BVKZ is en blijft betrokken bij het Kompas Samen werken aan kwaliteit van bestaan. Zodra er duidelijkheid is over het vervolgtraject en de implementatie zullen we deelnemen aan en onze inbreng geven op  de verschillende implementatie-onderwerpen en doelstellingen.

bvkz

Wilt u betrokken zijn of op de hoogte gehouden worden van het kwaliteitskompas? Word dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.