BVKZ en ambulante onvrijwillige zorg in de gehandicaptensector

Wzd, Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 24 maart 2022

Ambulante onvrijwillige gehandicaptenzorg

BVKZ is vorig jaar, samen met de Federatie Landbouw & Zorg en de VGN, gestart met het project ambulante onvrijwillige zorg in de gehandicaptenzorg. Het doel van het project is om inzicht te krijgen in de praktijk en dilemma’s bij onvrijwillige zorg én de toepassing van de Wet zorg en dwang (Wzd) in de extramurale/ambulante praktijk van de gehandicaptenzorg. Op basis van de ervaringen en analyses van werkbezoeken binnen onze achterban, worden er digitale themabijeenkomsten georganiseerd. In deze bijeenkomsten gaan we op zoek naar praktische en haalbare oplossingen voor de opgehaalde dilemma’s uit de werkbezoeken.

Resultaten werkbezoeken

Inmiddels hebben drie themabijeenkomsten plaatsgevonden. De laatste themabijeenkomst staat volgende week op de planning. Tijdens de themabijeenkomsten gaan we met de deelnemers op zoek naar praktische oplossingen. Zo bespreken we rollen en verantwoordelijkheden, veilige en verantwoorde onvrijwillige zorg en drempels bij de toepassing van de Wzd en kind & jeugd. Wilt u meer lezen over de werkbezoeken en de thema’s die aan bod gekomen zijn? U leest het in het verslag.

Bekijk hier het gehele verslag

Eerder nieuwsberichten over dit onderwerp 

Toepassing Wzd in de gehandicaptensector

Ambulante onvrijwillige gehandicaptenzorg

Ambulante onvrijwillige gehandicaptenzorg – Resultaten werkbezoeken

Kennisbijeenkomst Toetsingskader Wzd

Op 10 mei organiseren we in samenwerking met de Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd (IGJ) een kennisbijeenkomst over het Toetsingskader Wet zorg en dwang voor leden van BVKZ. Er wordt nagedacht over een toetsingskader voor de ambulante zorg. Over deze plannen en meer hoort u in deze kennisbijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden (voor BVKZ leden)

Meest gestelde vragen in de ambulante zorg

In samenwerking met Vilans en ZorgThuis heeft BVKZ en de leden van BVKZ gewerkt aan de samenstelling van de Top 10 meest gestelde vragen Wzd Ambulante Zorg. Een mooi resultaat van een fijne samenwerking en een aanleiding om met onze leden in gesprek te gaan over de toepassing en knelpunten van de wet in de ambulante setting.

Top 10 meest gestelde vragen Wzd Ambulante Zorg

bvkz

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging? Bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.