Bonusregeling voor pgb-zorgverleners

| PGB

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Vorige week hebben wij u geïnformeerd dat de handreiking voor aanvraag van de bonusregeling voor zorgmedewerkers is gepubliceerd.

Voor de PGB-zorgverleners is in de handreiking onderstaande tekst opgenomen:

“Aparte aandacht is hier nodig voor de groep zorgprofessionals die werkzaam zijn als PGB-zorgverlener (persoonsgebonden budget). Als PGB-zorgverlener verricht je werkzaamheden in het kader van een zorgovereenkomst die is afgesloten tussen de PGB-zorgverlener en de budgethouder. De budgethouder is geen zorgaanbieder zoals deze is gedefinieerd in de subsidieregeling. Dat maakt dat voor een PGB-zorgverlener op dit moment geen aanvraag kan worden ingediend, gezien de huidige systematiek van de subsidieregeling. Voor de PGB-zorgverlener zal een aparte uitwerking volgen. Daarover zal spoedig worden gecommuniceerd.”

Wij hebben van onze leden vragen gekregen wie onder de term PGB-zorgverleners vallen:

De PGB-zorgverlener is een individu werkzaam als zzp-er of medewerker in dienst bij een budgethouder. Dit is niet van toepassing op PGB-aanbieders met medewerkers in loondienst. Dit betekent dat PGB-aanbieders als werkgever van werknemers volgens de handreiking de bonus kunnen aanvragen.

Het aanvragen van de bonus kan vanaf 1 oktober.

Meer informatie vindt u hier.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.